Започна основният ремонт на отсечката Благово-Боровци (ВИДЕО)

Започна основният ремонт 7,7 км от второкласния път II-81 от път II-81 Берковица – Монтана, в участъка между селата Боровци и Благово. Първа копка беше направена днес на пътя край монтанското село Благово.

Проектът включва изцяло подновяване на асфалта, нови отводнителни канавки, поставяне на нови мантинели и пътни знаци, както и маркировка. Инвестицията е за над 5,3 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е една година.

На символичната първа копка в с. Благово присъстваха Дилян Димитров – народен представител от ПП ГЕРБ, Росен Белчев – областен управител на Монтана, Златко Живков – кмет на Монтана, Иво Иванов – председател на общински съвет – Монтана, Илия Илиев, директор на ОПУ-Монтана, инж. Христо Петров, началник на отдел в дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС“ в АПИ, представители на строителя, надзора и др.

Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020, чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет и е част от проект „Долж – Монтана: Съвместни стъпки за по-добра свързаност“.

Второкласният път е основна комуникация на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

След няколко месеца се очаква да започне и цялостната рехабилитация на пътя от село Благово до изхода на Монтана, посока Лом.

Повече вижте във видеото

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.