Хванаха трима пияни шофьори и осем без книжка при полицейска операция

Хванаха трима пияни шофьори и осем без книжка при полицейска операция
Снимката е илюстративна

Трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила, бяха заловени при специализирана полицейска операция на територията на област Монтана. При проверките на пътя са заловени 8 неправоспособни водачи.

По време на операцията в област Монтана екипите на пътя са извършили проверки на 900 МПС и 1 150 лица. За нарушения на ЗДвП са съставени 138 акта и 193 фиша.

За неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са наложени 42 санкции, за неспазване на пътни знаци и маркировка – 37 , за управление на технически неизправни МПС – 12. В хода на акцията са установени още 225 други нарушения на ЗДвП.

С наличните технически средства за контрол на скоростта са засечени 111 нарушения на скоростното ограничение. По време на проверките са връчени 79 електронни фиша.

Специализираната полицейска операция по линия на пътната безопасност бе проведена в дните от 6 до 12 август в цялата страна. Акцията е осъществена във връзка с продължаващата тенденция за увеличение на ПТП-тата и броя на загиналите в тях, както и зачестилото грубо и агресивно поведение на част от водачите към останалите водачи и органите на реда.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.