Симфониета Видин ще гостува в Монтана

Симфониета Видин ще гостува в Монтана

След дълга пауза Симфониета Видин подновява гастролите си в Монтана с концерт под диригентството на Стаси Фомалгаут (САЩ). Концертът ще се състои в петък – 28 август, от 19:00 ч. в Голяма зала на Младежкия дом.

В програмата ще прозвучат Увертюра „Егмонт“ и Симфония № 7 от Лудвиг ван Бетовен, и Концерт за кларинет от Волфганг Амадеус Моцарт със солист Никола Николов.

Украинката Стаси Фомалгау e диригент, пианист и композитор. Тя получава музикалното си образование в Харков (Украйна), Йерусалим (Израел), Mills Collage, Оукланд, САЩ. Работи и преподава там и в Европа. Тя за първи път работи с български симфоничен оркестър от украински произход. Живее в САЩ и преподава в музикални университети в тази страна и в Европа.

Гост-солистът Никола Николов (кларинет) е възпитаник на Национално музикално училище „Любомир Пипков“- София, и на Музикалната академия в Бреша – Италия. Участвал е в майсторски класове в Ла Скала – Милано, Виенска филхармония, Лондонска филхармония, Симфониета Финландия. Носител е на награди от международни конкурси. След концертното турне със Симфониета Видин ще започне обучение в Моцартеум – Залцбург (Австрия).

Билети за концерта на Симфониета Видин се продават в Общински младежки дом – Монтана. Събитието ще се  проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, затова освен билет, на почитателите на класическата музика ще са им нужни и предпазни маски или шлемове, за да бъдат допуснати до залата. Столовете са подредени на регламентираната от здравните власти дистанция, а залата и фоайето са дезинфектирани.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.