Заместник кмет на Монтана и децата му с голяма награда от международен конкурс

Вокално студио „Детски смях“ с награди от SOFIA GRAND PRIX 2020

Заместник кмет на Монтана и децата му с голяма награда от международен конкурс

Зам. кметът на Монтана инж. Диман Георгиев и възпитаниците на вокалното студио Жанета Пейна, Георги и Костадин Георгиеви завоюваха голямата награда GRAND PRIX в раздел „мюзикъл и филмова музика“. Те обраха овациите на журито с откъса от мюзикъла „Парижката света Богородица“, който се изпълнява на четири езика – френски, италиански, английски и руски. В ролята на Есмералда – Жанета Пейна, в ролята на Квазимодо – Георги Диманов, в ролята на Фроло – Костадин Диманов, в ролята на Феб – заместник-кметът на община Монтана инж. Диман Георгиев. Продукцията е част от годишен концерт-спектакъл на Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана, представен в голямата зала на Драматичния театър в града.  В същия раздел Жанета Пейна спечели 1 място като индивидуален участник с откъс от мюзикъла „Сервитьорка“, с 2 място бе отличено изпълнението на Магдалена Александрова на „Tomorrow“ от мюзикъла „Annie“.

С 3 награди GRAND PRIX, 16 първи места и 4 втори места приключи участието на възпитаници на вокално студио „Детски смях“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана в VІІ международен конкурс SOFIA GRAND PRIX 2020г. Финалът на събитието се проведе на 6 септември в зала 11 на НДК в столицата. Самият конкурс протече онлайн и в него участваха певци и инструменталисти от 10 държави, сред които Малта, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Черна гора, Молдова, Русия, Румъния и България. 30-членното жури е прослушало 224 изпълнения в 12-те категории, а оценките са поставяни по показателите „изпълнителско майсторство“ и „сценично присъствие“.

GRAND PRIX за клип бе присъден на Магдалена Александрова/12г./ за „Не мога да спра“, чиято премиера бе на 5 септември в Монтана. Видеото е по идея на нейната майка Наталия Делионова, която е автор на музиката и текста на песента.  Авторската им семейна песен „Котва от миди“, изпълнявана отново от Магдалена,  пък бе удостоена с второ място от журито в раздел „Нова българска песен“. На Магдалена бе присъдена и специалната награда на Съюза на българските композитори за изпълнението на песента „Устрем“ по музика на композитора Найден Андреев, чиято 75-годишнина от рождението се отбелязва тази година.

GRAND PRIX в раздел „Песен от „Евровизия“ спечели 16г. Жанета Пейна за изпълнението си на „Undo“. В същия раздел Магдалена Александрова се пребори за 1 място с песента „Smile“ на Джамала.

В направление „Джаз“ Жанета Пейна спечели 1 място за изпълнението  на „Paper Moon“ от репертоара на Натали Кол.

В раздел „Патриотична песен“ с първи места са Александра Валентинова/11г./ – „Една българска роза“/П. Христова/, Рая Атанасова /11г./ – „У дома“/К.Бодурова/, Зорница Викторова/12г./ – „Майчице свята“/Мими Иванова/, Магдалена Александрова/12г./ – „Кукушка“/Полина Гагарина/, Жанета Пейна/16г./ – „Не плачи за мен, България“ /Ил. Ангелов/.

В направление „Златен хит“ с първи места бяха удостоени Рая Атанасова/11г./ за „Cuore“ от репертоара на Рита Павоне, Магдалена Александрова /12г./ с „Адажио“ на Лара Фабиан и Теодора Георгиева/13г./  за „Мария – Магдалена“ от репертоара на Филип Киркоров.

В раздел „Българска песен“ с първи места са Рая Атанасова/11г./ – „Песен моя, обич моя“/Й.Христова/, Зорница Викторова/12г./ – „Остани“/Паша Христова/, Магдалена Александрова/12г./ – „Устрем“/М. Хранова/, Теодора Георгиева/13г./ – „Нека този миг да спре“/Паша Христова/, Жанета Пейна/16г./ – „Докога“/Н.Рангелова/. Второ място спечелиха Виктория Иванова /8г./ – „Кукла на конци“/М.Радинска/ и Михаела Генова/14г./ за изпълнението на песента „Клоунът“/В. Найденов/.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.