Пенсионерите ще получат 50 лева към пенсията си и за октомври

Пенсионерите ще получат 50 лева към пенсията си и за октомври

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, каза по време на заседанието на кабинета днес премиерът Бойко Борисов. Видео от заседанието което се прави онлайн, е публикувано на страницата на премиера във Фейсбук.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване, посочи Борисов.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19 увеличихме всички пенсии с 6.7 процента от първи юли. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора.

Голяма част от тези дейности ще продължават до края на годината. Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, каза Борисов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКDariknews