Коронавирус в детска градина в Монтана

Коронавирус в детска градина в Монтана

Дете, посещавало детска градина №6 „Слънце“ в Монтана, е дало положителна проба за коронавирус. Десетина са са били децата от неговата група, а това е първият случай. На всичките деца, както и на останалите контактни лица, са направени PCR тестове, информира БНР. Резултатите се очакват утре. 

„Уважаеми родители,за съжаление детската ни градина е една от първите, в които бяха диагностицирани заразени с COVID-19.Нямам официална информация, освен тази, която е излязла в сайта на РЗИ. Утре ще бъдат съобщени още подробности и веднага ще бъдете информирани.Не забравяйте, че и аз и внучката ми сме в тази детска градина и сме били контактни с децата и учителите. Призовавам да не се стига до масова психоза и паника.“, написа Н. Цветанова – Директор на ДГ „Слънце“ в Монтана.

Контактните са поставени под задължителна 14-дневна домашна карантина. Майката на детето е била с корона инфекция и самa направила тест на детето си, който се оказал положителен, уточняват от РЗИ Монтана. В детската градина е направена пълна дезинфекция.

Общо 28 са лицата в област Монтана с активна ковид инфекция, излекувани са 90 души. Най-засегната е община Лом, с 15 случая, допълват от здравната инспекция в Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.