Младежкият дом ви кани на „На хоро в Монтето“

Младежкият дом ви кани на „На хоро в Монтето“

Младежкият дом ще се включи в тазгодишната инициатива „Европейски дни на наследството“ с фолклорен концерт-работилница „На хоро в Монтето“.

В съботния ден /26 септември/ от 11.00 часа Представителен танцов асамбъл  „Младост“, Певческа група „Пъстренец Jr.” и Камерен народен хор „Пъстренец“ ще представят кратка, но пъстра фолклорна програма с разнообразен репертоар от песни и танци. Събитието ще се проведе на открито  в парк „Монтанезиум‘. Непосредствено след края на фолклорния концерт организаторите са подготвили уъркшоп за зрителите. Всеки, който желае може да се включи в разучаването на български хора, характерни за нашия край. Така, че освен наблюдатели, може да се превърнете и в участници.

През настоящата 2020 година в България за пореден път се отбелязват “Европейски дни на наследството”. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Провеждат се ежегодно през месец септември в почти всички европейски страни под мотото „Европа, общо наследство” и дават възможност на милиони хора да се запознаят с културното наследство на Стария континент.

В тази насока мероприятието, организирано от Младежкия дом е подчинено на идеята да се покаже приемственост с танцовото и песенно изкуство като културно наследство и неговото място в съвремието ни.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.