С танци и песни на открито Младежкият дом открива творческия си сезон

С танци и песни на открито Младежкият дом открива творческия си сезон

С мини концерти под надслов „И тази есен с танц и песен“ Младежкият дом ще открие новия 49–ти творчески сезон. Танцови и певчески формации от институцията ще забавляват публиката и ще демонстрират умения на импровизирана сцена под открито небе. Концертният маратон ще  продължи от 28 септември до 1 октомври. В понеделник, вторник и сряда изявите ще са с начален час 18.00, а в четвъртък от 18.30 часа.

Пред Младежкия дом Мажоретният състав, Клуб по спортни танци „Астра“, Танцова формация „Dance machine”, Представителен танцов ансамбъл „Младост“, Певческа група „Пъстренец Jr.” и Народен хор ‚Пъстренец“  ще изпълнят динамична и атрактивна 30-минутна  програма. Представянето на групите ще бъде на ротационен принцип – всяка вечер отделните формации ще се изявяват в различен ред. За финал на концертите ще има изненада за зрителите.

Целта на организаторите е чрез тези мероприятия да покажат привлекателната и занимателна страна на фолклорното и модерно изкуство, да представят различните дейности в Младежкия дом и по този начин да стимулират тинейджърите да ангажират свободното си време в интересни и полезни за тях извънкласни форми.

Младежкият дом официално ще отвори врати на 1 октомври. Нови членове набират добре познатите Представителен танцов ансамбъл „Младост” и Школа за български народни танци „Стоянови”, Клуб по спортни танци „Астра” и Мажоретен състав, Танцова формация “Dance Machine”, Народен хор „Пъстренец”, Певческа група „Пъстренец джуниър” и  Клуб по приложни изкуства “Дорос”.  Желаещите да спортуват могат да се включат към традиционните за Младежкия дом спортове – шах, тенис на маса, аеробика, както и в клубовете  по  китайските  бойни изкуства Винг Чун и Тай Дзи.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.