Читалище „Разум 1883“ открива новия сезон с концерт

Читалище

Народно читалище „Разум 1883“ и ОШИ „Добри Христов“ ще открият новата учебна година с традиционния си ежегоден концерт. 138-ият творчески сезон стартира на площад „Жеравица“. Събитието ще се състои на 1 октомври (четвъртък) от 17.30 часа пред паметника на загиналите воини.

Датата не е избрана случайно – в Деня на музиката първи на откритата сцена ще излезе Духов оркестър „Дико Илиев“ с диригент Пламен Крумов, последван от Представителен и Детски танцов ансамбъл „Пъстрина“ с художествен ръководител Първан Първанов. А Фолклорна формация „Огоста“ с художествен ръководител Петя Илиева и вокални дарования и инструменталисти от Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“ ще споделят радостта от откриването на новия творчески сезон.

Формациите към читалището и младите таланти от школата по изкуствата ще се погрижат за вашето настроение, като представят изпълнения на китара, акордеон и ксилофон.

Ще прозвучат български естрадни и народни песни, а младите музиканти също ще допълнят празничната атмосфера с популярни поп хитове и произведения от родни и чуждестранни композитори.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.