Пътна полиция хвана за пет дни десетки нарушители

Пътна полиция хвана за пет дни десетки нарушители
снимката е илюстративна

653 МПС и 795 души са проверени в дните от 25 до 30 септември при операция по безопасност на движението на територията на област Монтана.

Заради нарастналия брой на настъпилите ПТП, със загинали участници, ранени и значителни материални щети от 25 септември до 30 септември на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за пътна безопасност.

От началото на септември броят на жертвите на катастрофи в страната са 42, което с 3-ма повече в сравнение със същия период на предходната година. В област Монтана през септември са регистрирани 21 тежки ПТП, с 33-ма ранени граждани.

Акцията на Пътна полиция в областта бе проведена на път Е 79, в районите с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища и участъци с временна организация на движението.

Контролната дейност бе с насоченост към установяване на нарушения, извършени от пешеходци, велосипедисти и водачи на МПС. Полицейски екипи са контролирали движението в потенциално опасно райони с интензивно пешеходно движение и в районите на пешеходни пътеки. В районите на учебните заведения е обърнато внимание на пресичането на нерегламентирани места от пешеходци, придружаващи деца.

В хода на операцията са извършени проверки на 653 МПС и 795 лица. Съставени са 116 акта и 187 фиша по ЗДвП. Заловени са 4-ма неправоспособни водач и 5-ма, седнали зад волана след употреба на алкохол, като 4-ма от тях са превишили 1,2 промила. 25 санкции са наложени за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. Глобени са 22-ма пешеходци и един водач, отнел предимство на пешеходец. За неспазване на пътни знаци и маркировка са глобени 62-ма водачи. При извършения контрол за превишение на максимално допустимата скорост са установени 549 нарушения. По време на проверките пътните полицаи са връчили 52 електронни фиша за превишена скорост.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.