Дъжд и облаци във вторник над региона

Дъжд и облаци във вторник над региона

Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне да прониква хладен въздух, а в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите там ще останат високи.

Над Западна България ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, а след обяд облачността ще се увеличи и над централните и източните райони от Дунавската равнина; на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21° в северозападните райони до 33° в югоизточните.

В масивите от Западна България ще бъде облачно с превалявания от дъжд, като след обяд ще превали на места и в Централна Стара планина, и Родопите. Вятърът ще се задържи силен до бурен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, която до края на деня ще се увеличи и вплътни. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 06.10.2020 слънцето ще изгрее в 07:30 часа и ще залезе в 18:57 часа. Продължителност на деня 11:27 часа.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.