Военнослужещи идват да се обучават в Монтана

Обучение на формированията на Сухопътни войски по пожарна безопасност и защита на населението в град Монтана

Военнослужещи идват да се обучават в Монтана

60 военнослужещи от  формированията на Сухопътни  войски  при Министерство на отбраната ще преминат обучение по пожарна безопасност и защита на населението в Центъра за професионално обучение към РДПБЗН-Монтана при ГДПБЗН-МВР.

Курсовете са едноседмични и са за извършване на спасителни дейности при наводнение и земетресение.

Обученията се провеждат по съвместна инициатива на ръководствата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР (ГДПБЗН) и Командването на Сухопътни войски  при Министерство на отбраната, с цел подобряване на оперативната съвместимост на първореагиращите структури – пожарникари, спасители и военнослужещи при ликвидиране последиците при различни бедствия.

Съвместното професионално обучение на структурите за изпълнение на дейности по пожарна безопасност и защита на населението се провежда от 2017 година в Центъра в град Монтана. Курсовете са в три направления – извършване на спасителни дейности при наводнение, земетресение и при  инциденти с опасни вещества, като до момента са обучени 320 военнослужещи.

Пожарникари и спасители от структрите на ГДПБЗН-МВР от 2017 г. се обучават  за кранисти и водачи на бронетанкова техника във военните формирования на Сухопътни войски.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.