Млад мъж от Монтана представя първата си книга-игра

Млад мъж от Монтана представя първата си книга-игра

22-годишният Димитър Петров ще представи дебютната си книга-игра „Тервел. Роденият да побеждава“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана.

РБ „Гео Милев“ – гр. Монтана представя „Тервел. Роденият да побеждава“, книга-игра от Димитър Петров.

Димитър Петров е на 22 години и е роден в гр. Монтана. Завършил е Финансово-стопанската професионална гимназия ,,Васил Левски“, гр. Монтана. Понастоящем е студент, IV курс, в специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В началото на 2019 г. става част от екипа на сдружение „Българска история“, за което изготвя разнообразни исторически материали, статии и тестове. Книгата „Тервел. Роденият да побеждава“, е издадена от същото сдружение и излиза на пазара в средата на м. юли 2020 г. Към този момент тя може да бъде открита във всички големи вериги книжарници в страната.

„Тервел. Роденият да побеждава“ е първата творба на младия автор.

Книгата съдържа 600 епизода, разпределени в четири глави и представя по нетрадиционен начин един от най-успешните ни владетели от Първото българско царство.

Авторът разказва живота на хан Тервел, без да променя историята, като се придържа до общоизвестни факти. По този начин провокира интереса на читателите да разберат повече за корените си, както и за качествата и действията, посредством които предците ни са оставили своите славни отпечатъци през вековете.

Книгата – игра „Тервел. Роденият да побеждава“ е структурирана по начин, позволяващ на читателя да взима решения, които впоследствие оказват влияние върху развитието на фабулата. Игралният елемент варира от обикновено избиране и следване на препратките до сложни системи за игра, битки, избор на умения, екипировка и т.н.

Книгата  ще бъде представена в гр. Монтана на 14.10.2020 г./сряда/, от 18:00 часа в  ресторант „Огоста“- Конферентна зала.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.