Нова акция на полицията по всички пътища в региона

Всеки втори шофьор в област Монтана глобен за превишена скорост

До 15 октомври ще има засилени проверки за скорост, при които ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол, съобщиха от ОД МВР Монтана.

Полицейски екипи ще бъдат разположени в населените места, както и на рискови участъци от пътната мрежа I, II и III клас.

В дните от 2-ри до 8-ми октомври при специализирана полицейска операция за безопасност на движението са проверени 832 МПС в област Монтана.

При извършения контрол на пътя с приоритет е следено за неправилно движение на велосипедисти по предназначените за пешеходци площи, внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци или велосипедисти от водачи на ППС и недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.

В хода на акцията на територията на област Монтана са извършени проверки на 832 МПС и 1 088 лица, при което са съставени 151 акта и 167 фиша. При проверките на пътя са заловени двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол в размер между 0,5 и 1,2 промила и двама неправоспособни. 37 акта са съставени за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. Глобени са 9 пешеходци за извършени нарушения на пътя и 1 велосипедист. За неспазване на пътни знаци и маркировки са наложени санкции на 53 водачи. С технически средства за контрол на скоростта са установени 413 нарушения. Пътните полицаи са връчили и 63 електронни фиша за нарушения на скоростта.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.