Започват масови проверки в региона заради COVID-19

Код червено! Област Монтана вече е в червената зона по заболеваемост

Медицинският съвет на област Монтана проведе заседание във връзка с актуалната епидемична обстановка в областта, причинена от разпространението на Коронавирус инфекцията.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в гр. Монтана д-р Елена Борисова съобщи, че започват отново активни проверки за спазването на мерките срещу коронавирус в училища, детски градини, търговски обекти, големи предприятия и цехове, в институциите и градския транспорт.

Във връзка с положителен резултат на дете от ДГ в гр. Берковица са поставени под карантина 18 деца и 4 лица от персонала. В детското заведение е извършена крайна дезинфекция.

Карантинирани са и 10 деца и 3 лица от персонала в ДГ в гр. Чипровци, след като медицинската сестра от яслената група на детското заведение е регистрирана с потвърдена COVID-19 инфекция.

За 14.10.2020 г. на територията на област Монтана има установени 9 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция. Всички лица са поставени в домашна 14-дневна изолация (1 дете на 3 г. и 1 мъж на 46 г. от община Берковица, 1 жена на 73 г. от община Бойчиновци, 4-ма мъже на 20, на 46 и 2-ма 54 годишни и 2 жени на 50 и на 77 г. от община Монтана).

За област Монтана общо диагностицираните лица са 288, излекуваните лица са 166, починалите лица са 14, а лицата поставени под домашна карантина – 269.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.