Син пребил болната си майка е осъден условно

Mъж и жена отиват в затвора за убийство на жител на село Николово

Районен съд – Монтана наказа с 2 години „Лишаване от свобода условно 27  годишен  мъж, нанесъл побой и причинил травма на тежкото болната си майка.

На 9 май  2019 г. в Монтана след семеен скандал в апартамента им П. Й. Я се нахвърлил с юмруци върху майка си В. П., която била претърпяла онкологична операция,  и я повалил  на пода, където продължил да я удря.

Боят престанал чак когато бащата на П. Й. Я. му дал 50 стотинки за кафе и той напуснал жилището. Извиканият екип на Спешна медицинска помощ транспортирал пострадалата жена в лечебното заведение, където лекарите установили изкълчване на  лявата й раменна става.

Травмата причинила трайно затруднение на движенията на лявата ръка на жената за 3 – 4 месеца. Съдът призна подсъдимия П. Й. Я. –  със средно образование, неженен, безработен и неосъждан, за виновен в нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие и по начин, особено мъчителен за пострадалия и го осъди на 2 години „Лишаване от свобода“, като отложи изпълнението на наказанието за срок от 4 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият П. Й. Я. бе осъден и да плати по сметка ОД на МВР-Монтана  151 лева, а по сметка на Районен съд- Монтана  556 лева за експертиза.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред ОС – Монтана в 15 дневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.