Обявиха конкурс за ученици от 6 до 12 клас в област Монтана

Обявиха конкурс за ученици от 6 до 12 клас в област Монтана

Областният информационен център в Монтана (ОИЦ), в партньорство с Регионалното управление по образованието в Монтана (РУО) и Община Монтана, обявява конкурс за презентация на тема „Приносът на моето училище и патрона на моето училище към европейската култура“.

Мотото на надпреварата е „Проучи… Изследвай… Разкажи…“, а целта й – проучване и представяне на общите исторически, езикови и културни връзки на нашата страна/регион с други европейски държави/региони, както и ангажиране на вниманието и интереса на учениците към историята на тяхното родно място и училище, запознаване с ценностите на Европейския съюз, насърчаване на критично мислене и изследователски интерес в областта на хуманитарните науки, споделяне и създаване на творчески контакти.

В конкурса могат да се включат ученици от 6. до 12. клас от област Монтана, които ще бъдат разделени в три възрастови групи – 6. и 7. клас, от 8. до 10. клас и 11. – 12. клас.

Участието може да бъде както индивидуално, така и отборно – от група от до трима ученици от едно и също училище и от една и съща възрастова група.

Творбите се изпращат до 12 декември (включително) на електронната поща на ОИЦ – Монтана – oic.montana@eufunds.bg, а при невъзможност – на диск на адрес:
гр. Монтана, ул. „Иван Аврамов“ №10.

Презентациите ще бъдат оценени от специално жури, което ще отличи най-добрите от тях.

Повече информация можете да намерите на електронната страница на РУО – Монтана и на Фейсбук страницата на ОИЦ – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.