6 години затвор и 16 000 лева глоба сводник

6 години затвор и 16 000 лева глоба сводник

Районен съд – Монтана осъди на  6 години  затвор  С. А. С.  за  склоняване на непълнолетно момиче  към употреба на наркотични вещества с цел проституиране.

Според  обвинителния акт на Районна прокуратура  – Монтана  престъплението е било извършено в периода октомври 2017 – май 2018 г.  в Монтана . Като използвал гостуването на 16 годишната В. В. Г. в дома на жената, с която живеел и приятелството й с доведените му дъщери,  С. А. С.  създал близки контакти с момичето, а после го принудил към употреба на наркотици, съвкупление и проституция. За да въздейства на В. В. Г. С. А. С. използвал и закани и заплахи.

След като изслуша свидетелите по делото и се запозна със събраните доказателства съдът призна 41 годишния  мъж от село Горни Лом, Видинско,  с основно образование, безработен и 18 пъти  осъждан за виновен в склоняване  на непълнолетно лице към употреба на наркотици и  проституция с користна цел и при условията на опасен рецидив и го наказа с 6 години затвор, които да изтърпи   ефективно при първоначален „строг“  режим.  Съдът наложи на подсъдимия и 16 000 лева глоба  в полза на държавата.  

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред ОС – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.