Спешният център във Вършец с нов апарат

Спешният център във Вършец с нов апарат

Нов апарат – пулсоксиметър получи като дарение филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ във Вършец. Дарението е от фармацевта Невяна Георгиева. Апаратът е от изключителна важност, обясни д-р Румяна Дамянова, завеждащ Центъра:

„Сега, по време на тази пандемия, е от изключителна важност. Уредът е малък, компактен, лесно преносим е и точно в този момент чрез него можем да измерим сатурацията на пациент, както и пулса, но сатурацията – тя е важна в момента. Може да се определи нивото на увредата, примерно под 92 се касае вече за сериозно увреден пациент, който се нуждае от болнично лечение.“ 

От спешния екип са изключително благодарни за дарението: 
„Дано да има повече такива хора като нея, дано да оценят жеста на г-жа Георгиева, и това  е важно, и да има повече последователи. Ние естествено сме подсигурени с всичко, което ни е нужно за работа, но след като има хора като нея, които даряват в интерес на здравето на всички, естествено с радост ще приемем.“Това е второто дарение от Невяна Георгиева, след като неотдавна подпомогнала филиала с нов инхалатор за малки деца. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин