Мъж отива в затвора за кражба на 150 кутии цигари

Районен съд – Монтана наказа рецидивист с 14 месеца затвор за кражба на 150 кутии цигари

Мъж отива в затвора за кражба на 150 кутии цигари
Снимката е илюстративна

Районен съд – Монтана  одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия Е. Д. А.,  за наказание 14 месеца затвор за кражба на 150 кутии цигари и 120 лева.  

На 19 януари 2018 год. в  Монтана подсъдимият чрез използване на лек автомобил „Мерцедес“ и  техническо средство – две метални щанги и метална отвертка,  отнел от владението на О. М. П. – управител на фирма в Монтана, парична сума – 120 лева и 150 кутии цигари от марките  ,,Марлборо“, „Дънхил“, „Карелия“, Уинстън“ и „Собрание“ – всичко на стойност 891 лева, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

От 1988 г. досега лицето е осъждано от съдилищата в Кърджали, Пловдив, Враца, Велико Търново, Плевен, Варна и София на „Лишаване от свобода“ 14 пъти, включително за тежки умишлени престъпления.

Пред съда 47 годишният Е. А. Д. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за 14 месеца „Лишаване от свобода“, които да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.  

Е. А. Д трябва да заплати и направените по делото 1875.19 лева разноски по сметка на ОД на МВР – Монтана. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.