Двама загинали и 18 ранени при катастрофи през октомври

Двама души са изгубили живота си, 18 са ранени при 67 пътно-транспортни произшествия през октомври в област Монтана

Двама загинали и 18 ранени при катастрофи през октомври

През октомври 2020 г. в област Монтана са регистрирани 67 пътно-транспортни произшествия, от които 13 са тежки. При тежките злополуки на пътя са загинали 2-ма граждани и са ранени 18-ма. В сравнение със същия месец на предходната година, тежките ПТП-та са били с 11 повече, като броят на загиналите с 1 по-малко, а на ранените – с 5 по-малко.

През месеца при извършения контрол на пътя са установени 2 624 нарушения на ЗДвП, от които половината са нарушения на скоростното ограничение. Съставени са 587 акта, 644 фиша и 1 254 електронни фиша за скорост.

Най-много санкции пътните полицаи са наложили за неизползване на обезопасителен колан или каска – 252, следват заловените водачи с нередовни пътни документи – 156 и неспазилите предимство, знаци и сигнали – 131.

За неправилно спиране и паркиране са глобени 90 водачи. Глобените за управление на технически неизправни МПС-та са 45.

Без застраховка „Гражданска отговорност” са заловени 34 водачи, 21 са неправоспособните водачи. Заловени след употреба на алкохол са 20 водачи, след употреба на наркотични вещества – 1.

През месеца са отнети 93 шофьорски книжки, от движение временно са спрени 36 пътни превозни средства и е прекратена регистрацията на 23 пътни превозни средства.

Проведени са 21 специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата и 3 по метода „Широкообхватен контрол.”

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.