Две коли се блъснаха в бивол на новото околовръстно в Монтана

Две коли се блъснаха в бивол на новото околовръстно в Монтана

На 15.11.2020 г. около 18,10 ч., на път Е -79 – нов околовръстен път на гр. Монтана, с посока на движение от гр. Видин към гр. Монтана, е реализирано ПТП, при което лек автомобил „Мерцедес 300 Е“ с монтанска регистрация, управляван от 66-годишен монтански жител, в тъмната част на денонощието в дясната лента за движение блъска самостоятелно движещо се по платното за движение едро домашно животно – бивол с ушна марка.

Водачът отклонява автомобила в лявата лента за движение и спира. След него движещият се лек автомобил „Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация, управляван от 21-годишен жител на с. Медковец, блъска в дясната лента за движение падналото на асфалта животно, удря се в дясната мантинела и се преобръща по таван.

При реализираното ПТП е пострадал водачът на мерцедеса, който е транспортиран до ЦСМП- МБАЛ Монтана, където е установено, че е получил контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, като е настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана, към момента без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил фолксваген е получил комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба, без опасност за живота, също настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана. По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.

По-възрастният водач не е изпробван на място поради невъзможност, свързана със здравословното му състояние. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „б“ във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.