Търсят се желаещи от област Монтана да дарят кръвна плазма

Търсят се желаещи от област Монтана да дарят кръвна плазма

Областната структура на ПП ГЕРБ Монтана създаде организация, която ще даде възможност на желаещите граждани от област Монтана, да се включат в инициативата за даряване на кръвна плазма.

Плазмата от човек, преболедувал успешно К-19, е един от най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса.

„Скъпи приятели, живеем във време, в което повече от всякога трябва да бъдем единни, отговорни и добри. Време, в което почти всеки един от нас има свой близък, който се е сблъскал с КОВИД, Повече от всякога трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения.“, написа Ирена Димова – народен представител на ПП ГЕРБ за област Монтана.

Ето кой може да се включи в кампанията:

Всеки един от Вас, който успешно е преборил К-19 и е на възраст от 18 до 65 години;

Всеки, който е имал положителен резултат от PCR тест;

Важно е да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста;

В добро физическо състояние сте, не приема лекарства и най-вече имате желание, може да помогне, като безвъзмездно и доброволно стане дарител на кръвна плазма;

Това може да се случи в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София.

За тази цел от ПП ГЕРБ Монтана: Поемат ангажимент да организират записването на часове в Националния център по трансфузионна хематология за удобство на доброволците. Поемаме ангажимент да покрият транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата.

За допълнителна информация и съдействие: 0887229900 – Ирена Димова 0884800104- офис ПП ГЕРБ Монтана

„Отправяме призив да се включите в тази наша инициатива, защото тя е в името на живота!“, написаха от ПП ГЕРБ Монтана

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.