Монтана се подготвя за наближаващите празници (СНИМКИ)

Монтана се подготвя за наближаващите празници
Снимка: "Монтана 24"

Монтана се подготвя за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, така че да не излага на риск здравето на хората, заяви директорът на Хуманитарни дейности в общинската управа Александър Герасимов.

Вече е украсена коледната елха в центъра на града. Светлините й ще бъдат запалени по традиция в началото на декември, но няма да има празнична програма  по този повод. Подредени са и дървените павилиони за коледния базар на входа към площад Жеравица.

Монтана се подготвя за наближаващите празници
Снимка: „Монтана 24“

На 2 декември Монтана отбелязва и 129 години от обвяването на градския статут на общината. Традиционният прием на кмета за празника няма да се проведе, но се обсъждат фирмите, които да бъдат наградени с почетна значка. Заради извънредната ситуация, в която е поставена не само страната, но и целия свят,  през тази година ще бъдат отличени собственици на фирми, проявили обществена отговорност и дарили средства и медицинска апаратура за лечение на заболелите от COVID 19.

През декември традиционно се провежда и тържествено награждаване на най-добрите спортисти на Монтана през годината. Анкетата сред журналисти и спортни клубове вече е пусната, но самата церемония няма да се проведе в познатия формат.

Под въпрос са и онлайн концертите, на които се научихме през годината, заради трудната организация, заяви още Герасимов.

Той уточни, че навръх Нова година  ще има празнична заря, но едва ли ще се съберем  заедно на площада да посрещнем 2021 година.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.