Студено буче с нови тротоари, дарение от фирма

Транспортът до Монтана - сред проблемите на Студено буче

Студено буче вече е с нови тротоари по главната улица. Строителството е дарение от фирмата, изпълнител на основния ремонт на държавния път, който минава през селото. Проектът не включвал изграждане на тротоари.

Почистване,  строителство и ремонти в 11 села на община Монтана отчете още кметът Златко Живков. Той се завърна на работа след 20 дневна домашна карантина и лечение на коронавирус.

В кметството на село Стубел са направени благоустроявания за работа и достъп на хора с увреждания. В село Горно Белотинци е извършен ремонт на кметството и на клуба на пенсионера.

В село Долна Вереница също са направени ремонти на първия и втория етаж на кметството. В Габровница продължава ремонтът на читалището. Тъй като то е едно от най-големите в общината, някои от строителните дейности ще продължат и през 2021 година.

В Сумер са почистени канавките около пътя за Вършец, който минава през селото. Почистен е и гробищния парк. В Трифоново са сменени улични осветителни тела. В Долна Рикса е извършена хоризонтална и вертикална планировка на централната част. Изкърпен е пътя до селото и се строи автобусна спирка. Във Винище е ремонтирана северната фасадна стена на читалището.

В Крапчене продължава изграждането на новия православен храм „Свети Димитър”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.