9 специализирани полицейски операции при акция „Зима” в област Монтана

МВР Монтана обявява конкурс за 15 полицаи

9 специализирани полицейски операции са проведени в област Монтана  по време акция „Зима”, осъществена през ноември в цялата страна.

В хода на операциите пътните полицаи са извършили проверки на 509 пътни превозни средства в региона – 437 леки автомобила, 29 товарни автомобила, 28 пътни превозни средства с животинска тяга, 7 велосипедиста, 3 мотопеда, 3 селскостопански машини и 2 мотоциклета.

При проверките на пътя са установени 11 неизправности по осветителната система и сигнализацията на пътните превозни средства и 297 други нарушения по ЗДвП, за които са съставени 170 фиша и 125 акта. От движение са спрени 2 пътни превозни средства. Един велосипедист и един пешеходец, както и 4-ма водачи на каруци, са глобени за неизравности по превозните средства и неправилно поведение на пътя.

По време на операцията са изготвени 4 предписания до АПИ за отстраняване на недостатъци на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и 7 предписания до местните органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъците на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка. Осем от общо издадените предписания са изпълнени.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.