Предстоят проверки на РЗИ и полицията на 8-ми декември

Предстоят проверки на РЗИ и полицията на 8-ми декември

В деня на студентския празник – 8-ми декември ще бъдат предприети мерки за опазване на обществения ред и безопасността на движението, както спазване на въведените епидемични мерки на местата, където организирани групи ще отбелязват празника. Спазването на противоепидемичните мерки ще се проверява съвместно със служители на РЗИ – Монтана.

По време на празничните дни ще бъде завишен контролът над общоопасните средства съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Ще има засилено полицейското присъствие в районите около обектите, където ще има организирано провеждане на събития и тържества. Планирани са специализирани полицейски операции, в които акцент ще са недопускане  управлението на автомобили от водачи с концентрация на алкохол в кръвта и/ или наркотични вещества или техни аналози; от неправоспособни водачи; с технически неизправности и без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите;

ОДМВР Монтана е създала необходимата организация за активно полицейско присъствие, регулиране и подпомагане на движението по пътищата в региона.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.