Булевард „Арнолди“ с нов европейски облик (ВИДЕО)

Булевард „Арнолди“ в Монтана бе официално открит след основния ремонт и вече е с нов европейски облик. Отсечката е с дължина около 700 метра, а за обновяването са изхарчени близо 1,5 млн. лева. Положени са 15 хил кв. метра пътна настилка, 3500 кв. метра тротоарна настилка.

Направена е изцяло нова организация на движението с четири ленти и обезопасителна ивица между двете насрещни платна. Около паметника на генерал Арнолди кръстовището вече е кръгово с две платна. По протежението на цялата отсечка са обособени и велоалеи в двете посоки.

„Това е една от най-големите инфраструктурни инвестиции в града за последните години. Този булевард е основна артерия, в квартал където живеят 18 000 души“, каза кметът на Монтана Златко Живков.

Подобрено е отводняването чрез изграждането на на двойни улични оттоци, които са заустени в канализацията на града. За безопасността на движението са изградени шест нови повдигнати пешеходни пътеки. Оформени са няколко нови зелени площи.

„Това е най-светлият булевард в града с 24 нови осветителни тела, който отговаря на всички модерни изиквания“, допълни още Живков.

Булевард „Арнолди“ не е ремонтиран откакто е построен преди 40 години.

Вижте повече във видеото

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.