Златко Живков: „Община Монтана започва годината на пълни обороти“ (ВИДЕО)

В първата седмица на 2021 са преведени 7,1 милиона лева на всички общински звена  в сферата на образованието, културата, социалните и комунални услуги заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Изплатени са дължими суми към 60 фирми Работят всички детски градини и ясли. Посещаемостта през първия ден на отварянето  е била между 50 и 60 на сто от капацитета им, но за три дни на някой места е стигнала до 90. Това е много важно за работещите родители, подчерта Живков. Община Монтана е с най-ниска безработица в Северозапада – 5,2 %, заяви той.

Въпреки, че е още рано за пълен анализ на 2020, тя е най-силната година на община Монтана в условията на преход, каза още кметът на Монтана. Трудностите в събираемостта на местни приходи от първата половина на миналата година са наваксани в последните й месеци.

Общината има и най-големият преходен остатък в бюджета си, в размер на близо 7 милиона лева. Това се дължи на 5 милиона лева, които правителството отпусна през декември за реконструкция на централния площад „Жеравица”. Още 1,9 милиона лева са преходните остатъци във функциите образование и социални дейности.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.