Започна полицейска операция за безопасност на движението в малките населени места

Започна полицейска операция за безопасност на движението в малките населени места

До 20 януари в цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Операцията е планирана на база анализ на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват. Затова усилията на полицейските екипи ще бъдат насочени точно към тях, съобщават от отдел „Пътна полиция“ – ГДНП. Проверяващите ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата. Статистиката сочи, че от началото на годината в страната са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци. Полицейските екипи ще работят и при подпомагане на движението заради влошената метеорологична обстановка.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.