Мъж загина при катастрофа край Долно Церовене

Иззеха колата на пиян шофьор в Монтана

50-годишен мъж от с. Крива Бара е загинал при катастрофа край с. Долно Церовене. Инцидентът е станал снощи отколо 18.40 часа, съобщиха от полицията.

Мъжът се е движил с лекия си автомобил „Фолксваген Бора” в посока Лом. На прав участък предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 43-годишен водач от гр. Карнобат.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от гр. Монтана към гр. Лом влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 30-годишен жител на с. Равнец. Лекият автомобил „Фолксваген Бора” излиза вляво извън пътното платно.

При катастрофата са нанасени материални щети по превозните средства, а водачът на лекия автомобил е починал на място. Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол, като пробите им са отрицателни.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.