Без промяна в местните данъци и такси в Монтана през 2021г. (ВИДЕО)

Няма да има увеличение на местните данъци и такси в Монтана, като те остават същите и през 2021г. Това каза кметът на Монтана Златко Живков при обявяването на старта на кампанията за събиране на местни данъци и такси. В периода до 30 април всички граждани, които изчистят задълженията си за тази година могат да ползват 5 % отстъпка.

До момента четири големи фирми в общината вече са изплатили задълженията си към местната хазна и в сметките на общината са постъпили около 50 хил лева.

През 2020 година от местни данъци и такси в Монтана са  събрани  9,1 милиона лева, което е с 100 хиляди повече от 2019 година, уточни Живков. Той обясни, че заради пандемията е имало много трудни периоди, но благодарение на създадената организация за събиране на стари задължения от пет години назад в местната хазна са внесени 1,2 милиона лева, което е подобрило общата събираемост.

Общината има готовност с проекто рамката на бюджета за следващата година, каза още Живков.  Очаква се тя да стигне до 59 милиона лева. Общественото обсъждане на проекта е насрочено за 27 януари, а заседанието на общинския съвет за приемането на бюджета за тази година е на 4 февруари.

Вижте още във видеото

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.