42 катастрофи са станали в област Монтана през януари

42 катастрофи са станали в област Монтана през януари

През първия месец на 2021 г. в област Монтана са регистрирани 42 пътно-транспортни произшествия, от които тежки, с 1 загинал и 16 ранени граждани.

В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 6 повече, текжите катастрофи – с 3 по-малко, жертвите – с 1 повече, ранените – 1 –по-малко. През месеца са установени 2 697 нарушения на водачите, за които са съставени 333 акта, 501 фиша и 1 753 електронни фиша за превишена скорост.

Установените нарушения за скорост са 1 742. Най-много наказателни документи са издадени за неизползване на обезопасителни колани и каски – 100, следват глобените за нередовни пътни документи – 96, неспазилите предимство, знаци и сигнали са 80, санкционираните за неправилно спиране и паркиране са 76. Санкционираните за управление на тенически неизправни МПС са 46. Заловени са още 20 водачи, употребили алкохол и двама водачи, употребил наркотични вещества. За неправоспособност са санкционирани 16 водачи, за шофиране без задължителна застраховка – 40.

През месеца са издадени 85 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, с които 42 шофьорски книжки са временно отнети, от които 12 – за управление след употреба на алкохол и още толкова – за неплатени глоби, 11- за управление без задължителна пътна застраховка, 2 – за управление след употреба на наркотични вещества.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.