Безплатни тренировки по бокс за децата в Монтана

Боксов клуб

Боксов клуб „Спарта“ – Монтана стартира безплатни занимания по програмата на Министерството на младежта и спорта – „Спорт за децата в свободното им време“.

Основната цел на програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие. С реализирането на този проект се използват възможностите на спорта като превенция срещу заболяванията, свързани с ниската физическа активност и заседналия начин на живот, нетолерантността, агресията, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици, формиране и развитие на социални качества в децата – умения за работа в екип, толерантност, лидерство, дисциплина, увереност, спазване на правилата и на принципите на честна игра – „Феърплей“.

Заниманията ще стартират от 1 март 2021 година и ще се провеждат в спортната зала на клуб „Спарта“, намираща се на ул. „П. Хитов“ № 15 А в Монтана. Продължителността на програмата 6 месеца. За повече информация и за записване на желаещите: тел: 0885 31 93 43 – Доброслав Добрев.

За още новини, снимки и видео посетете за нашата facebook страница.