Вършец продължава да е предпочитана дестинация за туристите

Курортното градче Вършец отново е препълнено за празниците

30 000 туристи са посетили Вършец през 2020 година, стана ясно на проведеното първо заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Община Вършец. 

Усилията на Туристическия информационен център през изминалия туристически сезон са били насочени в посока към популяризиране на туристическите атракции, отпечатване на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически списания.

Постоянно се обновява и разработва Фейсбук страницата „Туризъм и СПА“ със статии и на английски език. Там може да се намери цялата актуална и полезна информация за туристите, както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар, съобщиха от Туристическия информационен център.

Разработено е и приложение за мобилни устройства „Visit Varshets“, като част от проект със сръбската община Сокобаня, което също улеснява туристите с информация и възможност за директна комуникация с туристическия бизнес от общината. Община Вършец е представила свой самостоятелен щанд на 37-то издание на Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2020“ през февруари 2020 година. 

За миналата година броят на посетителите е 30 000, а реализираните нощувки – 50 000. Събраният туристически данък е в размер на 39 116 лв. През септември Туристически информационен център – Вършец е отличен с грамота по случай Световния ден на туризма за „УСТОЙЧИВОСТ В РАБОТАТА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНАТА“.

Поради възникналата епидемична обстановка туристическият сезон във Вършец бе по-кратък, от средата на юли до средата на септември, но въпреки това равносметката е добра. За периода юли – септември цялата настанителна база бе заета на 100%. Освен че Вършец е разпознаваем на картата на балнеоложкия туризъм, една от причините за този интерес е богатата програма за Празника на курорта, минералната вода и Балкана, допълниха от Туристическия информационен център.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.