На 11 февруари честваме деня на Единния Европейски номер 112

На 11 февруари честваме деня на Единния Европейски номер 112

Българската система 112 отново ще се присъедини към инициативата на Европейската асоциация на спешните номера (EENA) в Брюксел, отбелязвайки Европейския ден на ЕЕНСП 112 – 11 февруари.

„Всяка година 11 февруари е ден за празнуване на всички, които допринасят за европейската верига за спешни случаи. През годините за популяризиране на европейския номер за спешни случаи се проведоха много и различни кампании. 2020 година е една от най-предизвикателните и трудни години за службите за спешно реагиране. Нека всеки от нас да сподели своята история в социалните медии- за получената помощ, за оказаното съдействие, за ценния съвет или обгрижване, за работата на полиция, пожарна, спешна помощ. Ако нямате истории, които да споделите можете просто да благодарите на хората, които са винаги в готовност да ви помогнат.“, разказаха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Ако искате да споделите Вашата история маркирайте акаунтите на единния спешен номер 112  и списвайте хаштагове  #112Day2021 , #thankyouchain

Twitter: @112_sos

Facebook: European Emergency Number 112

LinkedIn: EENA112

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.