Стадионът в Николово ще бъде модернизиран по проект

Стадионът в Николово ще бъде модернизиран по проект

Футболното игрище в село Николово ще бъде модернизирано по трансграничен проект България – Сърбия. За пореден път заедно си партнират община Монтана и общини Пирот, съобщи кметът Златко Живков.

Водещ партньор е сръбската община.  В срок от година и половина трябва да бъде изградена нова поливна система и дренаж на стадиона  с размери 100 на 65 метра. Ще бъдат направени нови трибуни и реконструирани съществуващите, така че стадиона ще има 180 седящи места. Предвиден е ремонт и разширяване съблекалните, както и обособяване на повече паркоместа.

Бюджетът на проекта за двете общини е  687 523 евро.  Община Пирот в Сърбия ще  разполага с  413 945 евро, а община Монтана – 273 578 евро. Средствата ще бъдат инвестирани в изграждане на спортната инфраструктура,  провеждане на обучения,  разработване на стратегия за развитие на спорта и на уеб сайт.

Монтана и Пирот имат устойчиво партньорство в разработването и реализирането на десет проекта по програмата за трансгранично сътрудничество. Двете общини досега са работили заедно за развитието си в различни сфери – здравеопазване, култура, спорт и туризъм.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.