Внимание! Продължават проверките на пътните полицаи и днес

Внимание! Продължават проверките на пътните полицаи и днес

До 19,00 ч. на 23.02.2021 г. на територията на цялата страна ще бъде проведена специализирана полицейска операция за осигуряване безопасностга на движението по пътищата и намаляване предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия, като акцентът ще е различен за всяка област.

На територията на област Монтана полицейската операция ще има няколко направления – ще бъде осигурено полицейско присъствие в населените места, в участъците с интензивен трафик и интензивно пешеходно движение, особено в пиковите часове на денонощието.

Екипите ще следят за внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, неосигуряване предимство на пешеходци от водачи на ППС, преминаване на пешеходци на забраняващ сигнал на светофарните уредби, пресичането на нерегламентирани места от пешеходци; водачи, използващи мобилен телефон по време на управление, освен чрез устройство, позволяващо използването на телефона без участие ръцете на водача; неосигуряване предимство на ППС и преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби; установяване управление на ППС от водачи с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, използване на обезопасителни колани и системи от водачите и пътниците.

Полицейски наряди ще дежурят и в малките населени места, където ще бъдат извършвани проверки за правоспособността на водачите, за шофиране след употреба на алкохол в кръвта и/или употреба на наркотични вещества или техни аналози, за използване на обезопасителни колани и системи от водачите и пътниците, както и за наличие на валидна склочена задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите.

В извън населените места контролната дейност ще бъде насочена към установяване на нарушения на скоростните режими по пьтищата от първи, втори и трети клас от републиканската пътна мрежа, както и общинска пътна мрежа.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.