Полицията с акция срещу битовата престъпност в Брусарци (СНИМКИ)

Полицията с акция срещу битовата престъпност в Брусарци

Екипи от служители на РУ – Лом и ЗЖУ- Монтана проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрол по спазване на разпоредбите на ЗДвП и Кодекса по застраховане на територията на три населени места на община Брусарци – селата Крива бара, Киселево и Василовци. 

В хода на полицейската акция са извършени проверки на 23 обекта, 59 МПС и 64 лица. Разкрити са 5 престъпления и са образувани 4 преписки. Установени и иззети са вещи, предмет на кражби по 2 досъдебни производства – моторен трион „Щил-18” и 2 чувала с различна по вид домакинска посуда.

Установени са 3 адреса, на които се съхранява незаконна дървесина и един, от който са иззети 84 литра алкохол без необходимите документи. В полицейския арест за 24 часа са задържани двама рецидивисти от с. Крива бара – на 31 г. и 39 г. Предстои прокуратурата да поиска удължаване на мярката за задържане до 72 часа, а след това и постоянна мярка „задържане под стража”. Установени са и двама жители на с. Крива бара, закупили някои от откраднатите вещи.

В хода на извършените проверки за установени нарушения са съставени 4 акта  – един по Кодекса за застраховане и 3 – по Закона за горите.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.