Деца продават мартеници в помощ на техни съученици (СНИМКИ)

Деца продават мартеници в помощ на техни съученици

Ученици от 4-то ОУ „Иван Вазов“ в Монтана продават мартеници в помощ на техни съученици, чиито родители са станали жертва на COVID-19. Ученици, учители и родители от Монтана се обединиха и изработиха мартеници, а събраните пари от продажбата им ще бъдат разпредели на децата останали без майка или баща.

Каузата, която обединява всички е съдбата на децата, които през изминалата една година са изгубили своя родител, който не е успял да се пребори с коронавируса.

Деца продават мартеници в помощ на техни съученици

„В нашето училище имаме две такива дечица, които за съжаление изгубиха техен родител с битката с тази коварна болест, но решихме с тези събрани средства да бъдат дарени не само на нашите деца в нашето училище“, разказа зам.-директорката на училището Цветанка Цветкова.

Около 1000 са изработените мартеници, а събраните пари от тях ще бъдат разпределени на 7 момичета и момчета от Монтана.

Деца продават мартеници в помощ на техни съученици

„Ние всички колеги съпреживяваме болката на семействата и на децата. И така спонтанно стана и решихме да сме полезни за децата на нашия град. Децата, които имат нужда от подкрепата и помощта на учителите и на съсловието въобще“, каза преподавателят по изобразително изкуство Таня Василева.

Специално изработени мартеници ще бъдат раздадени на спешните екипи в двете болници в Монтана и на децата в детските градини.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.