Жени художници подредиха изложба (СНИМКИ)

Жени художници подредиха изложба

Мартенският културен календар в Монтана започва с изложба на 14 художнички. Творбите им са подредени от днес в галерия „Кутловица”. Изложбата е посветена на Международния ден на жената – 8 март. Тя се организира за шеста поредна година, уточни Таня Василева от дружеството на художниците „Тенец”.

Сред творбите се открояват две абстрактни картини „Момент 1” и „Момент 2” на Виолета Апостолова. Те впечатляват с експериментирането в смесена техника – колаж, акрил и рисунка с туш. Творбите са създадени в рамките на международния проект „Постмодерни приказки” и вече са показвани на изложба в Ниш – Сърбия.

Ценителите няма да останат безразлични към акварелите на Елена Жаблянова и на Виктория Михайлова. С колорита си приковават вниманието картините и декоративните пана на Лорета Велкова. Те съчетават по оригинален начин нейното невероятно цветоусещане с фигури от чипровските килими.

По яркост на багрите ги конкурира акрилната живопис на Таня Василева. Тя е един от визуалните акценти в изложбата. Този път Сияна Миланова – утвърдена като име в сферата на керамиката и въобще на приложното изкуство, изненадва с три акварелни пейзажа. Разпознаваема с авторския си стил е керамиката Светлана Иванова. Интересни са малките пластики от папие маше на Марияна Тодорова, които са свежа провокация към чувството за хумор.

В изложбата са намерили място живописни творби на Снежана Иванова, Раиса Симеонова, Цветана Горанова, които присъстват в последните две издания на осмомартенската изложба на дружеството на художниците „Тенец”. Радва присъствието на 17-годишната Сияна Джелепска – възпитаничка на студио по изобразително изкуство „Рениарт”.

Изложбата базар ще остане в галерията на бул. „Трети март” 64 до 15 март. Тя подсказва идеи за оригинални подаръци за 8 март. Те със сигурност ще са приятна изненада за дамите, защото са късче уникалност в нашия изпълнен със заместители и ментета свят.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.