И тази година „Напеви от Северозапада“ ще търси млади таланти

Напеви от Северозапада

За тринадесети път Монтана кани млади таланти да участват в Националния  фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. И тази година той ще бъде под формата на видеоконкурс.

Изпълненията на участниците трябва да са заснети с камера или телефон с приемливо качество и качени в You tube. Заявки по образец с линковете към изпълненията се изпращат на електронния адрес: napevi_severozapad@abv.bg. Крайният срок за участие е  до 30 май  2021 година.

Творческият форум се организира от Общинския младежки дом – Монтана в  партньорство със сдружение „Младежки Северозапад” и школа по български народни танци „Стоянови”. Право на участие в него имат деца на възраст от 4 до 19 години, ученици от държавни и общински училища, възпитаници на читалища, ОДК, ЦРД, Младежки домове и други организации за неформално образование, студенти от АМТИИ град Пловдив и ВУЗ с музикални специалности на възраст от 19 до 30 години.

Изпълнителите ще се борят за награди в разделите „Народно пеене”, „Инструменталисти“ и  „Хореография“. Оценяването  и класирането на участниците е поверено на подбрано жури с дългогодишен опит в българския  фолклор. Традиционно  в рамките на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” ще се проведе и видеоконкурса за народни песни и хореография за български деца, живеещи в чужбина. Крайният срок за получаване на заявките  и тук е 30 май 2021 година.

Подробна информация – статут, заявка за участие, приложения с песни и декларацията, която е във връзка с Европейските изисквания за защита на личните данни, могат да бъдат изтеглени от сайта на  Младежкия дом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.