Община Вършец подготвя много културни събития през тази година

Община Вършец подготвя много културни събития през тази година

Община Вършец отделя над 70 000 лева за културния календар на града и селата. Сред акцентите е 13-тото издание на Националния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави, който е предвиден за 7 и 8-ми май. От 21 до 24 май ще се проведе Фестивалът на козето мляко, организиран от фондация „Нова култура“ със съдействието на Общината, в село Горна Бела речка.

Фестивал на спомените „GOAT MILK“ е едно изключително интересно събитие с международно участие, което цели освен запазване на паметта и нейното преосмисляне и оживяване в нашия ден. За 19 и 20 юни е предвиден 8-ми Международен фолклорен фестивал „ПЪСТРА ОГЪРЛИЦА“. Танцови състави от цял свят ще покажат своите национални традиции и костюми.

Най-мащабни са събитията за Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се провеждат през целия месец август. Началото се поставя с пленера по живопис – от края на юли до 4 август. Включени са още конни състезания по скачане с препятствия, много концерти, богата филмова програма.

Събитията ще бъдат съобразени с епидемичната обстановка. Програмата включва още театрални постановки, фолклорни фестивали и събори в селата на общината и други събития от национален и местен характер.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин