Ирена Димова ГЕРБ-СДС: „Нашата цел е през 2025 г. средната учителска заплата да достигне 2500 лв“ (ВИДЕО)

При спазване на всички противоепидемични мерки се проведе дискусия с представителите на образованието в град Монтана. В отворения диалог с педагозите се включи заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, кмета на града Златко Живков, инж. Красимира Каменова и водача на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Ирена Димова.

Ирена Димова заяви, че когато си изпълнил ангажиментите, които си поел пред хората преди четири години, сега е лесно да ги гледаш в очите и да поискаш отново тяхното доверие и подкрепа.

През 2017 г. всички в ПП ГЕРБ обещахме, че в рамките на мандата ще увеличим двойно техните възнаграждения, което вече е реалност. През следващите четири години образованието ще продължи да бъде водещ приоритет за партията ни. Нашата цел е през 2025 г. средната учителска заплата да достигне 2500 лв, а тази на преподавателите в университетите да е 2800лв.

Залагаме разходите на държавата в образователната сфера да достигнат до 5 % от БВП на страната. Заявих, че ще продължим с инвестициите си за модернизиране и обновяване на образователната инфраструктура, защото децата на България заслужават да имат европейски условия за учебен процес. Ако мислите за един ден напред – вземете си храна! Ако мислите за една година напред – посадете дърво! Ако мислите за сто години напред – образовайте децата си!”, това сподели с присъстващите Димова.

Таня Михайлова: „В изпълнението на управленската си програма българското правителство показа, че професионалното образование е приоритет. Ние в Министерството на образованието и науката сме уверени, че то е инвестиция в бъдещето.

Този вид обучение дава своя съществен принос за развитието на уменията на 21 век, които ще са основата на реализацията в бъдеще.

Професионалното обучение е добра възможност и за децата с риск от преждевременно отпадане от образователната система. Целта ни е да повишим и затвърдим имиджа на професионалното образование и обучение в България”.

Вижте повече във видеото

Купуването и продаването на гласове е престъпление!