Пламен Абровски, водачът на “Има такъв народ” в Монтана: „Разработваме специални програми за Северозапада“

Пламен Абровски

„Има такъв народ“ разработва специални програми, с които ще създадат възможности за инвестиции и ще се открият много нови работни места в  Монтана, Лом и цялата област. Това заяви при срещите си хората в Монтана и Лом водачът на листата на „Има такъв народ“ за област Монтана Пламен Абровски.

По думите му най-бързият начин е в рамките на две, максимум три години да се влеят свежи средства в Област Монтана, а и в Северозапада като цяло е чрез европейските земеделски фондове. „Всяка година около 2 милиарда лева европейски средства влизат в България по линия на Общата селскостопанска политика. За съжаление системата така е структурирана, че тези средства отиват при около 100 големи производители, което поставя под въпрос тяхната добавена стойност”, категоричен е експерът по земеделие в партията на Слави Трифонов. Според Пламен Абровски има начин как това да се промени и тези средства да генерират работни места, както в земеделието, така и извън него, и да допринесат за развитието нашата страна и конкретно на Северозапада.

„Бюрокрацията и администрацията пречат на бизнеса. Това повече не може да продължава така и трябва да се изкорени корупцията. Няма сектор в държавата без проблеми и без корупция“, отбеляза Абровски.
Той сподели, че е станал част от партията „Има такъв народ” за да може  децата му да имат по-добър живот не в чужбина, а в България. „Сегашната власт от 10 години обещава пари на Северозападна България и нищо не се случва. Виждаме крайно беден район – най-бедният  в страната и в целия Европейски съюз. Младите хора напускат и бягат в други краища или в чужбина“, подчерта той.

„Има такъв народ“ няма да се коалира с партиите на статуквото ГЕРБ, БСП, ДПС, т. нар. патриоти и „Воля“ на Марешки, увери водачът на листата на партията на Слави Трифонов.

Абровски призова хората от Монтана и Лом да излязат да гласуват. Само по този начин може да бъде изметена сегашната власт и народът да поеме сам управлението на страната си.