Започна програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ

НОИ

Териториално поделение на НОИ – Монтана уведомява, че от 02 април започна изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2021 г.

Програмата е с продължителност 10 дни. Цената на нощувките, частична помощ за храна в размер на 7.00 лв. на ден и ползването до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно се поема от средствата на държавното обществено осигуряване.

Информация за условията за ползване на програмата е поставена в сградата на ТП на НОИ – Монтана. Същата може да бъде намерена и на интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) в рубриката „Обезщетения”, подменю “Профилактика и рехабилитация”.

Националният осигурителен институт е сключил договори с 22 юридически лица за общо 52 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация.

Бюджетът на програмата за 2021 г. е 22 103 061 лв., което ще позволи около 44 000 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.

През 2020 г. от област Монтана от програмата са се възползвали 517 лица. Най-посещаваните заведения от ползвалите програмата лица от област Монтана през 2020 г. отново са: Балнеохотел „Тинтява“ гр. Вършец; СБР „Свети мина“ гр. Вършец; “ПРО” ЕАД, Климато-балнеолечебен хотел “Павел баня”; а през летния сезон – заведенията намиращи са край гр. Варна, гр. Бургас, гр. Несебър и гр. Поморие.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.