Пламен Абровски от „Има такъв народ“ посети шивашки цех в Лом

„Има такъв народ“

Водачът на „Има такъв народ“ за област Монтана Пламен Абровски и останалите от листата посетиха шивашки цех в Лом и се срещаха с граждани из града.

По този начин решиха да направят закриване на кампанията си. Те призоваваха хората да гласуват, за да се противопоставят на купения вот. Пламен Абровски представи част от социалната програма на партията пред шивачките в предприятието. Една от най-важните точки е подкрепа за семействата с деца. Искаме законодателни и административни промени с цел по-лесно отглеждане на деца.

Мерките да целят ограничаване на демографския срив, чрез осигуряване на здрава семейна среда, финансово подпомагане на отглеждането на деца и по-голяма гъвкавост на труда, каза Абровски. От „Има такъв народ“ предлагат стартиране на пенсионна реформа в първите две години с цел намаляване на дефицита, неравенствата в условията на пенсиониране и злоупотребите. По-добро управление на капиталовия фонд (2, 3, 4 стълб) с цел повишена реална доходност и повече прозрачност на управлението му.

Актуализация на пенсиите да има всеки мандат, обясни Пламен Абровски. Водачът на листата коментира с хората още промяна на сегашния модел на здравеопазване. Партията предлага реформа на модела на здравеопазване чрез приемане на нови „Закон за лечебните заведения“ и „Закон за здравното осигуряване“, създаване на електронно здравеопазване и демонополизация на здравната каса. Най-важните мерки са преустановяване на нерегламентираните плащания в здравеопазването и нелоялната конкуренция, преустановяване на корупцията по всички лечебни, административни и управленски нива в системата на здравеопазването и спешни мерки за промяна в правилата за работа на Националната здравноосигурителна каса.

Създаване на звено за контрол – независим от Министерството на здравеопазването орган. „Искаме ефективно работеща доболнична (амбулаторна помощ) и общодържавна система за профилактика на социалнозначимите за България заболявания. Освен това подобряване на морала, квалификацията и намаляване на бюрократичната обремененост в доболничната помощ”, каза още Пламен Абровски.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.