Модерна наркооранжерия откриха в Монтанско (СНИМКИ)

наркооранжерия

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия за отглеждане на марихуана е открита в село Говежда, област Монтана, съобщиха от прокуратурата. Работата по случая е започнала след постъпил оперативен сигнал.

В две стопански помещения, с площ от около 300 кв.м, са открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха. На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.

Лабораторията за отглеждане на индийски коноп е разположена в бивш свинарник извън село Говежда.

Образувано е досъдебно производство, съобщи окръжия прокурор Росен Петков. На място са установени още и 18.5 кг суха маса канабис, кантар и опаковъчна машина:

„Оборудването е впечатляващо. Вкарано е много пари в техника, оборудване, контрол на постоянна влажност, отопление. Става дума за 2 сгради с обща площ около 300 кв.м., като едната е обособена в две помещения за отглеждане на растенията, а другата е обособена като разсадник, където са малките растения, които се подготвят за посаждане в голямата сграда, където се отглеждат“, съобщи окръжия прокурор Росен Петков.

За последните 6 месеца това е третата оранжерия установена в област Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКРадио Видин