Две пети места завоюваха състезателите на боксов клуб „Спарта”- Монтана

Две пети места завоюваха състезателите на боксов клуб „Спарта”- Монтана

Две пети места завоюваха състезателите на боксов клуб „Спарта”- Монтана на Държавното лично – отборно първенство за юноши.

В надпреварата, която се проведе в спортната зала „Арпезус” в Кърджали участваха 157 боксьори от 42-клуба. В категория до 66 килограма отлично се представи Мартин Иванов от Монтана. Ученикът в ПГТЕ „Христо Ботев” записа една победа и една загуба.

В първата среща възпитаникът на Доброслав Добрев се изправи срещу представител на домакините и с 3:0 съдийски гласа и нокдаун във втория рунд записа убедителен успех. В следващия кръг състезателят на „Спарта” – Монтана претърпя поражение от представителя на Русе, който в последствие спечели шампионската титла. Така Иванов се нареди на престижното пето място.

Също на пета позиция, но при 54-килограмовите се класира другият боксьор от Монтана Василен Георгиев. Ученикът от ФСГ „Васил Левски” загуби дебютната си среща от представител на София.

Следващото участие на състезателите от „Спарта” ще е Държавният личен шампионат за юноши. Надпреварата ще се проведе от 26 до 30 май в Добрич.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.