Окръжен съд – Монтана отваря виртуални врати в Деня на Конституцията и юриста

съд

По случай 16 април – Ден на Българската конституцията и професионален празник на юристите в България, Окръжен съд – Монтана по традиция обявява „Ден на отворените врати“ и кани граждани и ученици да посетят Съдебната палата и да се запознаят на място със структурата, задачите и работата на  съда.

Заради въведените противоепидемични мерки и ограничения  за предотвратяване разпространението на вируса Ковид – 19 обаче миналата и тази година масовите посещения на Съдебната палата са невъзможни.

Затова Окръжен съд – Монтана е подготвил  електронна презентация на дейността си, която е достъпна за всички на Интернет страницата на съда./ ОКРЪЖЕН СЪД – МОНТАНА (justice.bg) / Всички желаещи ще могат чрез компютърните технологии да посетят структурните звена на съда, да се запознаят с неговата историята, да проследят пътя на документите от подаването им в регистратурата през образуването на дела и разглеждането им до обявяването на крайния съдебен акт.

В помощ на гражданите в презентацията са включени и телефоните, и електронните адреси на съдебните служби. Презентацията ще остане на страницата на Окръжен съд постоянно като информацията в нея при необходимост ще бъде обновявана и допълвана.

Надяваме се, че виртуалните посещения на съда ще бъдат полезни за гражданите, за да научат повече за  същността и функциите на Окръжен съд, чрез тях съдът прави и поредната стъпка към повече достъпност и прозрачност   в дейността си и към увеличаване на доверието между съдебните органи и обществото.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.